Ta vare på deg selv

I det siste har jeg fått noen små "åpenbaringer" om livet. 
Da snakker jeg om tankevekkere som får meg til å åpne øynene for hva livet egentlig er. Jeg tenker ofte; "Kan det bli verre nå?", bare pga hardt skolearbeid. Det samme gjelder om jeg ikke har tatt oppvasken. Hvorfor er vi så egoistiske?

Idag fikk jeg vite at en tobarnsmor på 21 år døde av brystkreft med spredning. Hun fikk diagnosen når hun gikk gravid. Mannen har sittet inne, moren hennes døde av kreft når hun var liten. Jeg tenker bare, hvorfor er det noen som får alt i bøtter og spann?
Jeg vil grave etter min dypeste kondolense til venner, familie og ektemann. Kjenner jeg får klump i halsen bare av å skrive det selv. En skikkelig viljesterk person som hadde så store mål for livet, men alikevell tapte kampen mot kreften.
Send kondolanser og varme ord, ved å besøke bloggen hennes, som jeg sterkt annbefaler å lese!
http://haugbjorg.blogg.no/
Jeg håper du har det mye bedre der du er nå, og at familien din klarer seg ved hjelp av de som er så glad i deg. 

Også når jeg leser forskjellige blogger om hvor perfekt livet deres er, så vet jeg at de fleste har vanskelige situasjoner i livet sitt de ikke vil snakke om.
Jeg har ikke et perfekt liv, men jeg lever det på en perfekt måte. Jeg velger å holde meg positiv, sunn, åpen, og passer på at andre har det bra.
Jeg setter nesten aldri meg selv foran andre, noe jeg kansje burde bli flinkere til, men etter disse 3 snart gjennomgåtte årene på helse og sosial, har jeg lært så mye om hvordan en person kan tenke, og hvilket liv noen kan ha. Vi har hørt på vitner om selvskading, folk som har prøvd selvmord, og opplevelser sykepleier-lærerne mine deler med oss.

Jeg synes det er så utrolig viktig å ta vare på det livet vi har nå. Bruk det sammen med de du er glad i, og ikke ta ting som en selvfølge.
Det å feste bort halve ungdommen, drite i familien, stjele, ødelegge kroppen med unødvendig rus, hva er egentlig vitsen?
Når skal man liksom føle seg bra her? Når skal man forvente ros fra andre? og når renner glasset over?

Ta vare på deg selv, ha alene dager der du skriver ned alt du tenker. Om det er ting du absolutt må si til en person, skriv det heller ned, for stress kan føre til varige psykiske skader. 
Pass godt på deg selv og kroppen din, hold deg aktiv og spis sunn og vitaminholdig mat, gjør gode gjerninger. Støtt en aksjon feks? 
Jeg tenker det er mange som blåser i dette, og bruker livet sitt på ting de bare vil selv. Men jeg synes det er utrolig viktig at man ser viktigheten innenfor dette. Nettop nestekjærlighet. 

Så ja, vær glad for den du er, vær glad i dine nærmeste, gi komplimenter, og sist men ikke minst, ta VARE på hverandre - man vet aldri når ting snur brått.  

3 kommentarer

Ane

15.11.2012 kl.09:42

Kjempebra skreve Marianne!! :-D

Ellen

19.11.2012 kl.19:59

Helt sant, det er så alt for trist å å lese om Kristina som tapte kampen. Det åpner øynene til de fleste vil jeg tro!

Lever selv med kreftsykdom i familien og det er vondt, bare alt for vondt å se andre som har vondt.

Vi er heldige som har livet.

Marianne

22.11.2012 kl.08:15

Ellen: Jeg har også familie i nær slekt som har kreft, og jeg vet akkurat hvordan du har det! Det er rett og slett grusomt å se folk slite med å komme seg igjennom livet!
Ja, vi er absolutt heldige, og det burde flere folk se!:)

Skriv en ny kommentar

hits